قوانین حمل سگ با ماشین در ایران و سایر کشور
قوانین حمل سگ در ماشین و نگهداری او در کشورهای جهان، قوانین متفاوتی دارد اما چیزی که کاملا مشخص است این است که آنها حقوقی دارند که باید بدان احترام گذاشته شود.
قوانین حمل سگ در ماشین در کشور ایران بیان میکند که سگ گردانی و حمل سگ با خودروها ممنوع میباشد و نتیجه همراه داشتن سگ برخورد جدی مقامات امنیتی خواهد بود.
بهتر است با سامانه حمل و نقل حیوانات خانگی پت راید در این مقاله همراه شوید تا با پیشینه قوانین حمل سگ در ماشین در کشور ایران و جهان آشنا گردید و جریمه همراه داشتن سگ در امکان عمومی این کشور را متوجه شوید تا اگر سگ دارید، مدیریت رفتار سگ در ماشین را جدیتر بگیرید.
خلاصه ای از پیشینه قانون سگ گردانی در ایران
در سال 1304 قانونگذاران کشور ایران تصمیم گرفتند تا آیین نامه ای را تصویب کنند که نحوه نگهداری و شرایط همراه داشتن حیوانات خانگی به خصوص سگ را در معابر عمومی توضیح دهد؛این آیین نامه با توافق وزارت دادگستری و وزارت کشور به صورت مفصل در ماده 276 قانون مجازات کیفرعمومی شرح داده شده است.
مجلس شورای اسلامی ایران در سال 1389 باز هم در مورد سگ گردانی در اماکن عمومی تلاش خود را انجام داد؛ اما این تلاش به علت الویت های متعددی که وجود داشت، به ثمر ننشست.
قانون مجازات اسلامی که در سال 1392 مصوب گردید و اصلاحات آن تا سال 1394 ادامه داشت، تلاش دیگری از قانونگذاران کشور ایران بود که مشخص میکند، قانون بیرون بردن سگ یا آثار همراه داشتن سگ برای صاحب او، چه نظم و رسومی دارد و جریمه همراه داشتن سگ نتیجه آن است.
قوانین حمل سگ در ماشین در کشور ایران
قانون سفر زمینی با حیوان خانگی یا قوانین حمل سگ در ماشین در کشور ایران بیان میکند که سگ گردانی در سال های اخیر در پایتخت و برخی دیگر از استان ها ممنوع شده است.
این قانون، دستوری از سمت نیروی انتظامی با توافق وزارت دادگستری و وزارت کشور است که البته برخی از مردم بر این باورند که چون این دستور چندان وجهه قانونی ندارد و در مجلس تصویب نشده، پس، نمیتواند اجرا شود و بهتر است مسئولین غیر ممکن بودن بردن سگ به مراکز دامپزشکی را در نظر بگیرند، ضمن اینکه در مقابل گربه گردانی سکوت نکنند.
نعمت احمدی، حقوقدان و وکیل پایه یک دادگستری نیز با اینکه این دستور که با عنوان قوانین حمل سگ در ماشین بیان میشود، چندان وجهه قانونی ندارد، موافق است و بیان میکند که در مجلس، قوانینی مبنی بر متوقف کردن خودروهایی که حیواناتی چون سگ را حمل میکنند، تصویب نشده، به شکل لایحه قانونی ابلاغ نگشته و فقط به عنوان یک دستورالعمل مطرح شده است.
او در ادامه صحبت خود میگوید بهتر است پلیس، برای متوقف کردن خودروهای حامل حیواناتی مانند سگ به یک بخشنامه داخلی اکتفا نکند و لایحه ای را به مجلس ارائه دهد و پس از تصویب شدن آن به شکل قانون، قانونی عمل کند تا هم بی قانونی را در کشور رواج ندهد، هم برای مردم مشکل ایجاد نکند.
به دنبال صحبت های نعمت احمدی، حاجی رضا شاکرمی دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان البرز نیز در نشست خبری دستگاه قضایی اینگونه اعلام کرده است که قانونی وجود ندارد که در آن مطرح شده باشد که اقدام به سگ گردانی در فضاهای عمومی جرم محسوب میشود؛ زیرا اگر قانونی در این رابطه وجود داشت، برای آن تصمیم گیری قاطعانه صورت میگرفت.
البته وکلای دیگر به گونه دیگری صحبت میکنند و میگویند حتی سگ گردانی با قلاده هم در معابر و اماکن عمومی به لحاظ عرفی البته نه قانونی، ممنوع است و در شرایطی اگر موجب مزاحمت و سلب آسایش مردم شود، فرد مجرم علاوه بر شلاق، به جریمه همراه داشتن سگ به صورت نقدی نیز محکوم شده و نهایتاً به ضبط حیوان ختم میگردد.
قوانین حمل سگ در ماشین و در کل قانون بیرون بردن سگ در حقیقت همان دستورالعملی که به مجلس ارائه شد، اما نهایی نشد؛این دستورالعمل بیان میکند که نه تنها سگ گردانی با قلاده یا بدون قلاده در شهر ممنوع میباشد، بلکه معامله و نگهداری این حیوانات در خانه را نیز مستحق مجازاتی چون 74 ضربه شلاق و جریمه نقدی از یک تا ده میلیون تومان میداند؛ضمن اینکه این امر با دریافت کد تخلف شماره هفده پلیس امنیت اخلاقی بر روی موبایل مربوط به شخص متخلف به عنوان جریمه همراه داشتن سگ داخل ماشین یا ایجاد آلودگی صوتی، همراه است.
با اینکه نیروی انتظامی با اعتراضات مردم مواجه شده است، باز هم با افرادی که در اماکن عمومی مانند پارک ها و خیابان ها، اقدام به سگ گردانی میکنند، برخورد جدی میکند و معتقد است که این عمل باعث ایجاد ترس و دلهره برای شهروندان میشود.
نکته دیگری که جالب است بدانید، این است که بنا به تبصره ماده سه آییننامه قانون تملک آپارتمان ها، به علت امکان بروز بیماری، نگهداری از انواع حیوانات اهلی به خصوص سگ در قسمت های مشترک ساختمان، ممنوع است و به علت اینکه صدای حیوان غیر قابل کنترل از سوی صاحب اوست، اگر به هر صورتی نگهداری از حیوانات باعث مزاحمت یا سلب آسایش سایر ساکنان آپارتمان و منتهی به نارضایتی آنها گردد، عملی مجرمانه محسوب میشود و قابل شکایت و پیگیری در مراجع قضایی ایران است.
قوانین حمل سگ در ماشین و سگ گردانی در دیگر کشورها
- کشور نروژ
کشور نروژ در مورد نگهداری حیوانات خانگی، در عین احترام به آنها، قانونی را به موازات آن پیش میبرد؛
قانون این کشور بیان میکند که جدا از اینکه حیوانات خانگی چه استفاده ای برای انسان ها دارند، دارای ارزش ذاتی هستند؛ پس باید با آنها رفتار درستی داشت و از آنها در برابر هر گونه فشار جسمی و روانی محافظت کرد اما صاحب حیواناتی چون سگ باید از صدمه زدن به انسان ها، حیوانات و اشیا جلوگیری کنند.
این قانون، در ادامه بدین نکته اشاره دارد که اگر بر اثر ناآگاهی یا بی دقتی صاحبان سگ ها، آنها به انسانها، حیوانات و اشیا دیگر حمله کنند و آنان را مورد تهاجم قرار دهند، اولین نتیجه این تهاجم، صدماتی است که به آن انسان، حیوان و یا اشیایی که مورد حمله قرار گرفتهاند، وارد شده است؛
ضمن اینکه این صدمات وارده با برخورد قانونی کشور نروژ همراه است و گاهی جریمه همراه داشتن سگ در این کشور به جدایی اجباری سگ از صاحبش یا قتل آن، ختم میگردد.در ادامه، باید به این نکته اشاره کرد که طبق قانون کشور نروژ، اگر سگی رفتار تهاجمی و حرکات پر خطر از خود نشان دهد، قانون سگ گردانی با قلاده بر آن واجب شده و باید تمام مدت قلاده بر گردن او باشد.
- کشور فرانسه
قوانین حمل سگ در ماشین و مراقبت از سگ های درنده و خطرناک در سال 1999 میلادی در کشور فرانسه آزاد گردید و به تصویب رسید؛ اما پس از وقوع دو فاجعه به قتل رسیدن یک دختر ده ساله و یک پسر حدوداً دو ساله توسط این سگ های درنده، اصلاحات زیادی بر قوانین مراقبت از سگ در این کشور اعمال گردید.
در ماده 211 این قانون اصلاح شده آمده است که هر حیوانی ممکن است به انسان صدمه یا ضربه ای وارد کند؛
بنا به تمهیداتی که توسط شهردار در نظر گرفته شده است، از این صدمات جلوگیری خواهد شد، اما اگر این دستورات توسط صاحبان سگ اطاعت نشود، حیوان به محل مناسب برای نگهداری، انتقال پیدا کرده و هزینه های مراقبت از او، از صاحب سگ مورد نظر دریافت خواهد شد.
- کشور ایتالیا
در شهر تورین کشور ایتالیا قوانین حمل سگ در ماشین و به طور کلی قانون بیرون بردن سگ بیان میکند که هر سگی باید روزی سه بار به بیرون برده شود در غیر این صورت، صاحب او به ششصد و پنجاه دلار جریمه محکوم میگردد!
- کشور هلند
در کشور هلند قانونی مبنی بر گذراندن مبحث نگهداری سگ وجود دارد و اگر شخصی تصمیم به خرید سگ بگیرد، قبل از هر اقدامی باید آموزشهای عملی نگهداری از حیوان را در دورههای تئوری بگذراند.
قانون دیگری که در این کشور حکمفرماست، به صاحب سگ فرصت میدهد تا ده روز بعد از ورود سگ به کشور هلند، به یک دامپزشک مراجعه کند.
قوانین عدم ارائه مجوز نگهداری سگ در برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا
به نقل از سرویس بین الملل افکار نیوز، برخی از قوانین نگهداری سگ در بعضی از کشورهای جهان، توجه بسیاری را به خود جلب کرده است.برخی از این قوانین به شرح زیر هستند:
- فروش یا جایزه دادن سگ به افراد پایین تر از 16 سال ممنوع میباشد و فرد متخلف مورد پیگرد قانونی قرار میگیرد.
- در برخی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا، هزینه مجوز نگهداری سگ به صورت انفرادی سالانه 13 یورو و به صورت گروهی 254 یورو میباشد.
- در برخی دیگر از کشورها حتی نگهداری سگ در شرایط عدم وجود مجوز نگهداری سگ به صورت قانونی، ممنوع بوده و باید فرد متخلف، جریمه همراه داشتن سگ را به مبلغ 30 یورو بپردازد؛
امنتاع از پرداخت جریمه همراه داشتن سگ و نگهداری از او در این کشور، با افزایش مبلغ تعیینشده با 2000 یورو همراه است و فرد خاطی به سه ماه زندان محکوم میگردد.
- در بعضی کشورها نیز برای شرایطی چون زخمیشدن فردی توسط سگ، جریمه درنظر گرفته شده و صاحب سگ به عنوان مسئول حیوان، باید غرامت بپردازد؛
حتی در برخی موارد پیش میآید که فرد خاطی به زندان محکوم میشود و حیوان او را ضبط میکنند.
- در برخی از کشورها، اگر پلیس، سگی را بدون صاحب در اماکن عمومی جمع آوری کند، صاحب او مشمول جریمه ای به مبلغ بیست یورو خواهد شد و به ازای هر شبی که صاحبش مسئولیت پذیر نباشد، 8 یورو به مبلغ جریمه اضافه میگردد؛ ضمن اینکه در صورت عدم مراجعه صاحب سگ پس از 5 روز، آن سگ توسط دولت ضبط میشود.