هر آنچه باید در مورد ویروس کرونا و ارتباط آن با حیوانات بدانید!

هر آنچه باید در مورد ویروس کرونا و ارتباط آن با حیوانات بدانید!

انتقال کرونا از حیوان به انسان ممکن است؟ آیا حیوانات به کرونا مبتلا می‌ شوند؟ کرونا در حیوانات چگونه است؟ برای اطلاع از پاسخ این سوالات این مقاله را بخوانید.

مشاوره رایگان خرید سگ
با پاپی یاب 09028288666

کانال تلگرام گروه واتس اپ
خرید توله سگ از پاپی یاب

ویروس کرونا و حیوانات

یکی از مشکلاتی که این روزها درگیر آن هستیم، شیوع ویروس کرونا است. ویروس ترسناکی که از ووهان چین، به سراسر دنیا سفر کرد. سرعت انتقال وحشتناک این ویروس، جهان را به تکاپو انداخته‌است. متاسفانه، افرادی که دچار بیماری‌های زمینه‌ای باشند و یا به‌دلایلی، ضعف سیستم ایمنی داشته‌باشند، در مواجهه با این ویروس، دچار مرگ می‌شوند.

ریسک خطر ابتلا به ویروس کرونا، در بعضی افراد بسیار زیاد است. نگرانی مضاعفی برای علاقه‌مندان به پت‌ها وجود دارد. متاسفانه به‌دلیل بنرهای غیرمتعارفی که در خصوص انتقال کرونا از حیوان به انسان، در سطح شهر نصب شد، عده زیادی گمان کردند، کرونا در حیوانات نیز وجود دارد و حیوانات منشا کرونا هستند! این تصور کاملا اشتباه بود. در این مقاله قصد داریم ویروس کرونا و وضعیت آن در حیوانات را بررسی کنیم.

ویروس کرونا از کجا آمده؟

ویروس کرونا، از منابع نامعلومی به انسان منتقل شده‌است. نظریه‌های مختلفی، در این خصوص وجود دارد که در برخی از آن‌ها، ویروس کرونا را ویروسی حیوانی معرفی می‌کنند که از خفاش یا نوعی مورچه‌خوار، به انسان منتقل شده‌است.

در برخی نظریه‌ها نیز، ویروس کرونا را ویروسی آزمایشگاهی می‌دانند. اما آن‌چه که اهمیت دارد، تغییراتی است که در ویروس کرونای جدید ایجاد شده‌است و آن را به چنین ویروس کشنده‌ای تبدیل کرده‌‌است. ویروس کرونای جدید، به‌نام COVID 19  شناخته می‌شود. در این مقاله، امکان انتقال کرونا از حیوان به انسان و نحوه مدیریت این بحران را، بررسی می‌کنیم.

آیا حیوانات می‌توانند مبتلا به ویروس کرونا باشند؟

پاسخ این سوال کمی مبهم است. تا امروز، هیچ نشانه‌ای از ابتلای حیوانات به ویروس کرونای جدید، ثبت نشده‌است. همچنین، هیچ انسانی به‌دلیل تماس با حیوان خانگی، به ویروس کرونا مبتلا نشده‌است. حتی حیواناتی که به‌دلیل مجاورت با انسان مبتلا به کرونا، ممکن است ناقل ویروس کرونا باشند، به آن مبتلا نشده‌اند. اما لزوم مراقبت و پیشگیری انتقال کرونا از حیوان به انسان، ضروری است. برای پیشگیری از کرونا، لازم است، به‌ هیچ‌عنوان، سگ، گربه یا هر گونه حیوان خانگی را، از منزل خارج نکنید. این بهترین راه برای سلامت خودتان و پت دوست‌داشتنی‌تان است.

مشاهده لیست  مراکز حیوانات خانگی در شهر تهران: لیست دامپزشکی های تهران

آیا حیوانات می‌توانند ناقل ویروس کرونا باشند؟

یکی از مهم‌ترین موضوعاتی که باید به آن دقت کنید، ناقل نبودن حیوانات است. هیچ حیوانی، ویروس کرونا را در بدن ندارد، در واقع حیوانات منشا نیستند.

حیوانات زمانی ناقل ویروس کرونا هستند که با انسان آلوده به ویروس کرونا تماس داشته‌باشند. ترشحات انسان آلوده، دستمال، دستکش و یا لوازمی که توسط انسان آلوده، لمس شده است و ویروس را به آن سطح منتقل کرده‌است، می‌تواند ویروس کرونا را به حیوان منتقل کند.

طبق تحقیقات سازمان بهداشت جهانی و سامانه حمل و نقل حیوانات خانگی، کرونا در حیوانات علائم خاصی ندارد و شواهدی در خصوص بیماری حیوانات از کرونا، تاکنون وجود نداشته‌است. پس از تماس اولین انسان با حیوانی که در مجاورت انسان بیمار به کرونا بوده‌است، در صورت هر گونه تماس فیزیکی بدون دست‌کش، احتمال انتقال ویروس بسیار زیاد است.

پس می‌توان نتیجه گرفت که حیوانات می‌توانند ناقل ویروس کرونا باشند. احتمال انتقال کرونا در حیوانات به انسان، زمانی وجود دارد که حیوان توسط فرد آلوده به ویروس کرونا، لمس شده‌باشد و یا از طریق ترشحات، این ویروس را به حیوان منتقل کرده‌باشد.

پس لازم است با جدیت عنوان کنیم که حیوانات به تنهایی منشا بیماری کرونا نیستند. با توجه به این توضیحات، آیا حیوانات خانگی برای ما خطرناکند؟

کرونا در حیوانات

با حیوانات غیرخانگی یا بومی چطور رفتار کنیم تا کرونا نگیریم؟

حیوانات غیرخانگی یا بومی، در سطح شهر و محیط زندگی‌ ما وجود دارند. سگ، گربه و پرنده‌ها، از رایج‌ترین حیواناتی هستند که روزانه با آن‌ها روبه‌رو هستیم. این روزها، به‌دلیل شیوع ویروس کرونا و احتمال انتقال ویروس کرونا از حیوان به انسان (به جهت ناقل بودن حیوان، نه بیمار بودن او) لازم است در مواجهه با آن‌ها، بهداشت را رعایت کنید.

از دست زدن به حیوانات غیرخانگی، بوسیدن آن‌ها، و هر گونه ارتباط این‌چنینی، بدون دست‌کش، پرهیز کنید. سعی کنید، در این بازه زمانی پیک شیوع کرونا، به جهت احتمال انتقال ویروس کرونا در حیوانات غیرخانگی، آن‌ها را نوازش نکنید و در کم‌ترین سطح ارتباط با آن‌ها قرار گیرید. اگر با پوشش مناسب به حیوان دست می‌زنید، حتما بدون تماس مجدد آن، با دیگر حیوانات و خودتان، دست‌کش را درون سطل زباله در بسته قراردهید.

بیشتر بخوانید: هر آنچه باید در مورد پرشین کت اشرافی بدانید!

 

آیا حیوان خانگی خطری برای شیوع کرونا دارد؟

با توجه به توضیحاتی که ارائه شد، حتما متوجه شده‌اید که حیوانات خانگی، هیچ خطری برای‌تان ایجاد نمی‌کنند. حیوانات، تا زمانی که در مجاورت بیمار کرونایی و یا ویروس کرونا، قرار نگیرند، نمی‌توانند ناقل ویروس کرونا باشند و عملا انتقال کرونا از حیوان به انسان امکان‌پذیر نیست؛ مگر آن‌که حیوان، حامل ویروس کرونایی باشد که از انسان به او منتقل شده‌است.

درصورتی که حیوان، برای هواخوری، بازی و موارد این‌چنینی، به خارج از منزل رفته باشد، احتمال انتقال کرونا از حیوان به انسان، وجود دارد. پس برای پیشگیری از ابتلا به کرونا، حتما در مدت قرنطینه خودتان، حیوان عزیزتان را نیز قرنطینه کنید و در منزل، سرگرمی‌هایی برای او ایجاد کنید، تا نیاز به خروج از منزل نداشته‌باشد.

سازمان بهداشت جهانی در مورد کرونا در حیوانات

در زمان شیوع کرونا، هنگام ارتباط با حیوانات چه مواردی را باید رعایت کرد؟

این روزها الکل و مواد ضدعفونی کننده دست، در منزل همه ما وجود دارد. شست و شوی مکرر دست‌ها، عادت این روزهایی است که ویروس کرونا روز به روز شایع‌تر می‌شود. به همین میزان، لازم است از پت‌ها نیز مراقبت کنیم.

به هیچ‌عنوان پت را در کنار افراد پر خطر و دارای علائم قرار ندهید. نوازش پت را، محدود به خودتان کنید. پت‌ها علاقه زیادی به کفش دارند و کفش‌ها خطرناک‌ترین ناقلین ویروس کرونا هستند.

حتما جهت پیشگیری از انتقال کرونا از حیوان به انسان، لازم است در مقابل این موارد از پت مراقبت کنید. در غیراین‌صورت، ممکن است حیوان خانگی‌تان، با کنجکاوی در کیسه‌های خرید یا کفش‌های جلوی درب منزل، کرونا را به شما منتقل کند.

لازم است به این نکته آگاه باشید که احتمال انتقال کرونا از طریق خودتان به حیوان وجود دارد، اما حیوانی که در منزل نگه‌داری می‌شود، به هیچ عنوان خود به خود، کرونا نخواهد داشت. این تصور اشتباهی بود که باعث بی‌سرپرست شدن حیوانات زیادی شد!

چرا زمان شیوع کرونا حیوانات زیادی بی‌سرپرست شدند؟

متاسفانه بنرهای نصب‌شده در سطح شهر، در اولین روزهای شیوع کرونا، بدون توضیحات و شرح خاصی از انتقال کرونا از حیوان به انسان بود. در این بنرها، هیچ توضیحی مبنی بر استثنا بودن حیوانات خانگی درج نشده بود. همین موضوع، عده زیادی را به ترس و وحشت انداخت. تاحدی که، علی‌رغم مسئولیتی که در قبال به سرپرستی گرفتن پت‌ها دارند، آن‌ها را درخیابان رها کرده، یا به‌وسیله آگهی‌های واگذاری، بدون هیچ نظارتی بر سرپرست جدید، حیوانات را، واگذار کردند!

متاسفانه، تصمیم زودهنگام این افراد، تعداد زیادی از حیوانات خانگی را بی‌سرپرست کرد. حیوانات خانگی به‌دلیل سبک زندگی در خانه، از کم‌ترین توانایی برای زندگی در خارج از خانه، برخوردارند. همین موضوع مرگ، بیماری و مشکلات زیادی برای آن‌ها ایجاد کرده‌است. هرچند، بسیاری از این بنرها پس از چند روز، به‌دلیل اعتراض گروه‌های حمایت از حیوانات، از سطح شهر جمع شد، اما اثرات آن در تصور بسیاری از افراد، در خصوص انتقال کرونا از حیوانات خانگی به انسان، کماکان باقی‌مانده است.

تبلیغات شهری در مورد ویروس کرونا و حیوانات

آیا می‌توان گفت حیوانات اصلا منشا ویروس کرونا نیستند؟

در پاسخ به سوال عده زیادی، در خصوص انتقال کرونا از حیوان به انسان، با منشا حیوانات، باید گفت خیر! حیوانات به هیچ‌وجه منشا ویروس کرونا نیستند.

حیوانات ممکن است در مواجهه با فردی که دچار بیماری کرونا است، ناقل این ویروس شوند. کرونا در حیوانات، به‌ صورت منشا وجود ندارد. این بدان معنی است که حیواناتی که هیچ ارتباط پرخطری با خارج از خانه و افراد بیمار ندارند، اصلا خطرناک نیستند.

احتمال انتقال کرونا از حیوان به انسان (حیوانات خانگی) در صورتی‌که حیوان فقط در خانه بوده‌باشد، تقریبا صفر است. مگر این‌که صاحب پت، نکات بهداشتی را رعایت نکرده باشد و ویروس را به خانه و سپس به پت منتقل کند.

سعی کنید در این مدت زمان از سفر پرهیز کنید و برای سفرهای پس از این مدت از باکس حیوانات خانگی در خودرو  در سفر جاده ای با سگ استفاده کنید.

نکات بهداشتی نگه‌داری از حیوانات خانگی در زمان شیوع کرونا

تا اینجای مطلب، حتما متوجه شده‌اید که تنها راه انتقال کرونا از حیوان به انسان، زمانی است که پت، در تماس با فرد کرونایی قرار گرفته‌باشد. همان‌طور که انسان، در تماس با فرد دارای کرونا، بیمار خواهد شد.

حیوانات، در مجاورت با ویروس کرونا، بیمار نمی‌شوند. پت در این شرایط، فقط ناقل ویروس خواهد بود. طبق نوشته‌های سایت سازمان بهداشت جهانی، هیچ‌ نشانه‌ای از ابتلای حیوانات به کرونا وجود ندارد.

در واقع کرونا در حیوانات، بیماری و علائمی بروز نمی‌دهد. پس جهت پیشگیری از انتقال کرونا از حیوان به انسان، حتما نکات بهداشتی را رعایت کنید.

در این مدت زمان، اصلا پت را خارج از منزل برای پیاده‌روی یا بازی نبرید. مکررا، از اسپری‌های ضدعفونی‌کننده مخصوص حیوانات استفاده کنید.

کفش‌ها را در محلی غیرقابل دسترس قراردهید، تا پت برای بو کشیدن، سمت کفش‌ها نرود. اگر غذایی غیر از غذای خشک به پت می‌دهید، حتما غذا را کامل بپزید و از دادن غذای خام، جلوگیری کنید.

جهت پیشگیری انتقال کرونا از حیوان به انسان، سعی کنید از بوسیدن پت، پرهیز کنید. مطمئن باشید، در صورت رعایت کلیه نکات بهداشتی برای خودتان و پت‌، ویروس کرونا سراغ‌تان نخواهد آمد.

مهم‌ترین نکته‌ای که در زمان شیوع کرونا جهت پیشگیری لازم است انجام دهید، عدم ارتباط با هر فردی غیر از اعضای خانواده در منزل‌تان است. ارتباط با افراد پرخطر که روش‌های پیشگیرانه انجام نمی‌دهند را قطع کنید.

از سفرهای غیرضروری جداً پرهیز کنید و سفرها را به زمان بهتری موکول کنید. برای سفر با حیوانات بهتر است از قوانین حمل سگ  با ماشین در ایران و سایر کشورها مطلع باشید.

نتیجه گیری

انتقال کرونا از حیوان به انسان، یکی از دغدغه‌های این روزها است. با بررسی‌های انجامشده و اطلاعیه‌های سازمان بهداشت جهانی، احتمال انتقال کرونا از حیوان به انسان، زمانی است که، حیوان در مجاورت فرد مبتلا به ویروس کرونا قرارگرفته‌باشد. در این شرایط، حیوان بیمار نمی‌شود، فقط ناقل ویروس کرونا خواهد بود. پس، درصورتی‌که حیوان‌ خانگی شما، از منزل خارج نشود و با افراد متعدد ارتباط نداشته‌باشید، ریسک ناقل بودن کرونا در حیوانات به صفر می‌رسد.