بایدها و نبایدهای سفر زمینی با سگ خانگی

بایدها و نبایدهای سفر زمینی با سگ خانگی

سفر زمینی با حیوان خانگی و به خصوص مسافرت با سگ نیازمند رعایت نکات خاصی است که در صورت عدم رعایت این نکات ممکن است با مشکلات زیادی روبرو شوید.

مشاوره رایگان خرید سگ
با پاپی یاب 09028288666

کانال تلگرام گروه واتس اپ
خرید توله سگ از پاپی یاب

آیا می‌دانید که در خیلی از کشورهای دنیا سفر زمینی با حیوان خانگی که به خوبی مهار نشده‌اند، می‌تواند از لحاظ قانونی جرم باشد؟ چه بخواهید حیوان خودتان را به دامپزشکی ببرید و چه قصد مسافرت با سگ خودتان را داشته باشید، باید این کار را تحت شرایط خاصی انجام دهید. نیازی به گفتن نیست، اما اگر شرایط لازم را برای حیوانات خانگی خودتان فراهم نکنید، بردن سگ به مسافرت می‌تواند برای او مرگبار باشد!

به همین علت، در ادامه، برخی از شرایطی که می‌بایست در سفر زمینی با حیوان خانگی رعایت کنید را با یکدیگر بررسی می‌کنیم:

1- استفاده از باکس حیوانات خانگی

بیشتر آسیب دیدگی‌های حیوانات خانگی به دلیل تصادفات داخل ماشین است. صرف نظر از بزرگی حیوان خانگی که دارید، بهتر است همیشه هنگام سفر با سگ از کریر یا باکس مخصوص حیوانات خانگی استفاده کنید. مطمئنا شما راننده خوبی هستید اما تمامی رانندگان اینطور نیستند و ممکن است حادثه برای هر شخصی اتفاق بیافتد. بدترین اتفاقی که می‌تواند هنگام سفر زمینی با حیوان خانگی و مسافرت با سگ رخ دهد، این است که حیوان خانگی شما به بیرون ماشین پرتاب شود!!! حتی کریر نیزممکن است در زمان تصادف از پنجره به بیرون پرتاب شود؛ به همین علت، بهتر است آن را نیز با استفاده از کمربند ایمنی به خوبی مهار کنید.

برخی از این محصولات به همراه راهنمای کمربند ایمنی عرضه می‌شود و می‌توانید زمان سفر با سگ از کمربند ایمنی نیز برای مهار آن‌ها استفاده کنید؛ اما با استفاده از طناب نیز می‌توانید این کریرها را مهار کنید. این کار علاوه بر اینکه از پرت شدن حیوانات خانگی شما به بیرون از ماشین جلوگیری می‌کند، نقش بسیار مهمی نیز در کاهش ماشین گرفتگی آن‌ها دارد. در صورتی که پیشتر نیز تجربه مسافرت با سگ را داشته باشید، احتمالا متوجه شده‌اید که سگ‌ها دوست دارند منظره هر دو پنجره را ببینند و هیچ چیز را از دست ندهند؛ اما با استفاده از این کریرها می‌توانید آن‌ها را به خوبی مهار کنید.

جابه جایی سگ در باکس مخصوص

 

2- به هیچ وجه حیوان خانگی خودتان را در صندلی جلو قرار ندهید!

قابل درک است که شما حیوان خانگی محبوب خودتان را دوست داشته باشید، اما به هیچ عنوان نباید در زمان مسافرت با سگ آن را روی صندلی جلو قرار دهید؛ یعنی به هیچ وجه نباید هنگام رانندگی حیوان را روی پاهای خودتان یا صندلی شاگرد قرار دهید. حتی در صورتی که حیوان خانگی شما به اندازه‌ای بزرگ است که می‌توانید آن را با کمربند ایمنی مهار کنید نیز، با این کار جانش را در معرض خطر قرار می‌دهید؛ زیرا ممکن است در تصادفات ایربگ خودرو باز شود و یا از زیر کمربند به سمت پائین سر بخورد. کمربند ایمنی برای بدن انسان بالغ طراحی شده است و حیوانات خانگی مثل سگ نمی‌توانند از آن استفاده کنند. به همین علت، در مواقعی که مجبور به بردن سگ به مسافرت می‌شوید، حتما این موضوع را رعایت کنید.

لیست همه مراکز حیوانات خانگی در کل ایران:لیست مراکز حیوانات خانگی

3- اطلاعات تماس خودتان را به قلاده سگتان متصل کنید!

هنگام بردن سگ به مسافرت در صورتی که آن را گم کنید، بهترین روشی که می‌توانید آن را پیدا کنید با استفاده از همین اطلاعات تماس است. بسیاری از ما داستان‌های مربوط به گم شدن سگ‌های کوچک و دنبال شدن آن‌ها توسط سگ‌های بزرگتر را شنیده‌ایم. به همین سبب، باید همیشه آماده باشید. در صورت امکان، می‌توانید یک میکروچیپ به قلاده حیوان خانگی خودتان متصل کنید؛ اما همواره اطلاعات تماس آن را آپدیت نمایید.

4- آب و غذای کافی به همراه داشته باشید!

در سفر زمینی با حیوان خانگی و بردن سگ به مسافرت نباید غذاهای جدید را امتحان کنید. به یاد داشته باشید که سگ یا گربه شما ممکن است نتواند غذاهای جدید را تا توقف بعدی در معده‌ی خود نگه دارد و یک مشکل گوارشی کوچک ممکن است سفر شما را به بدترین سفر عمرتان تبدیل کند. پس، مطمئن شوید که به اندازه تمام طول سفر غذای همیشگی او را به همراه داشته باشید و به هیچ وجه سعی نکنید عادات غذایی حیوان خانگی خودتان را در سفر تغییر دهید؛ حتی بهتر است یک بطری بزرگ آب نیز از خانه به همراه داشته باشید تا احتمال هر گونه مشکل گوارشی را تا جای ممکن کاهش دهید.

 

جابه جایی سگ در باکس مخصوص بدون ریزش مو

 

5- یک کیت اضطراری به همراه داشته باشید!

در هنگام سفر زمینی با حیوان خانگی و بردن سگ به سفر بهتر است یک کیت اضطراری تهیه کنید و تمام وسایل لازم را به همراه داشته باشید. بهتر است داخل کیت سفر با سگ موردنظر، علاوه بر تجهیزات کمک های اولیه حیوانات خانگی، وسایل زیر را نیز به همراه داشته باشید:

·         رول گاز استریل

·         بانداژ مخصوص حیوانات خانگی

·         قرص مسکنی که از طرف دامپزشک به نسبت سن و وزن حیوان خانگی شما تجویز شده است

·         هیدروژن پروکسید برای پاکسازی زخم و کاهش استفراغ

·         پماد آنتی بیوتیک

·         قرص ضد تهوع (تجویزشده توسط دامپزشک)

·         یک عکس جدید از حیوان خانگی

·         کیسه پلاستیکی برای برداشتن مدفوع حیوان خانگی

·         در بازکن دستی

·         مدرک تزریق واکسن هاری

·         اسباب بازی اضافی

·         دستمال مرطوب برای پاک کردن حیوان خانگی

·         دستمال حوله‌ای برای پاک کردن ماشین

·         قلاده اضافی

·         پتو یا حوله بزرگ برای پیچاندن حیوان خانگی

 

هر آنچه باید در مورد ویروس کرونا و ارتباط آن با حیوانات بدانید!

6- توقف در طول مسیر

در صورتی که تا به حال تجربه سفرهای زمینی طولانی را داشته باشید، احتمالا می‌دانید که این سفرها خیلی خسته‌کننده هستند. با اینکه در طول سفر، کاری به جز نشستن بر روی صندلی ماشین ندارید، اما همین موضوع می‌تواند انرژی زیادی از شما بگیرد. این موضوع برای حیوانات نیز صادق است. حین مسافرت با سگ این زمان ممکن است برای هر سگ متفاوت باشد و یک سگ ممکن است بسته به سنش زودتر یا دیرتر خسته شود. بسیاری از دامپزشکان توصیه می‌کنند در حین سفر زمینی با حیوان خانگی و به خصوص مسافرت با سگ هر دو ساعت یک بار توقف کنید و اجازه دهید حیوان خانگی شما استراحت کند. برای اینکه مطمئن شوید حین این توقف‌ها، حیوان خانگی شما از شدت خستگی یا به علت بازیگوشی، فرار نمی‌کند، حتما از قلاده استفاده کنید و اطلاعات تماس خودتان را نیز به قلاده متصل نمایید.

البته در صورتی که در طول شب سفر می‌کنید، گربه‌ها و سگ‌های بالغ می‌توانند تمام طول شب را بخوابند و نیازی به استراحت ندارند؛ اما این موضوع در مورد توله سگ‌ها و گربه‌های کوچک صدق نمی‌کند و در زمان سفر زمینی با حیوان خانگی کوچک خودتان باید حتی در طول شب نیز یک یا دو بار توقف کنید. متخصصان پت توصیه می‌کنند هنگام مسافرت با سگ های بالغ بیشتر از 4 ساعت و سگ‌های کوچک‌تر نیز بیشتر از 2 ساعت به صورت مستمر رانندگی نکنید و حتما توقف داشته باشید.

معرفی نژاد پامرین: پامرانین - Pomeranian

 

7- ماشین گرفتگی

همانطور که می‌دانید یکی از مشکلاتی که ممکن است حین مسافرت با سگ رخ بدهد، ماشین گرفتگی یا ماشین زدگی است. این موضوع در زمان سفر زمینی با حیوان خانگی و بردن سگ به مسافرت ممکن است حتی کوتاه‌ترین سفرها را برای شما و حیوان خانگی شما پر از استرس کند. خوشبختانه با انجام چند کار ساده می‌توانید از بروز این حالت برای حیوانات خانگی خودتان جلوگیری کنید.

ماشین گرفتگی بیشتر در زمان مسافرت با سگ های کوچک‌تر رخ می‌دهد و کمتر در حیوانات بالغ اتفاق می‌افتد. دلیل این امر نیز این است که ساختار تعادلی گوش در حیوانات کوچک‌تر تکمیل نشده است اما نمی‌توان گفت که هنگام مسافرت با سگ های بالغ با چنین مشکلی روبرو نمی‌شوید. در صورتی که در چند سفر ابتدایی حیوان خانگی شما دچار ماشین گرفتگی شود، احتمالا تا پایان عمر سفر را با ماشین گرفتگی به یاد خواهد آورد و حتی در صورت تکامل ساختار گوش نیز ممکن است دوباره دچار این مشکل شود.

متاسفانه سگ‌ها در زمان ماشین گرفتگی، واکنشی مشابه انسان ندارند، اما نشانه‌های دیگری وجود دارد که ممکن است با تشخیص به موقع بتوانید از بروز ماشین گرفتگی جلوگیری کنید. این نشانه‌ها عبارتند از:

·         بدون تحرک بودن

·         خمیازه کشیدن

·         نالیدن

·         بی حسی زیاد

·         استفراغ

·         لیسیدن لب‌ها

بهترین روش برای کاهش ماشین گرفتگی هنگام سفر زمینی با حیوان خانگی این است که مسافرت را تا جای ممکن برای آن‌ها راحت کنید. در صورتی که حیوان شما در زمان رانندگی روبرو را نگاه کند، نسبت به زمانی که از پنجره بیرون را نگاه می‌کند، کمتر دچار ماشین گرفتگی خواهد شد. یکی از روش‌های انجام این کار استفاده از کمربند ایمنی مخصوص است. این کمربند باعث می‌شود سگ شما در تمام طول مدت مسافرت روبرو را نگاه کند تا کمتر دچار ماشین گرفتگی شود.

یکی دیگر از کارهایی که ممکن است به کاهش ماشین گرفتگی هنگام سفر زمینی با حیوان خانگی کمک کند، این است که چند سانت شیشه را پائین بکشید. این کار فشار هوای داخل ماشین را نسبت به فشار هوای بیرون متعادل می‌کند و ممکن است سرگیجه و حالت تهوع سگ شما را در طول مسافرت کمتر کند. همچنین، حتما ماشین را خنک نگه دارید و مطمئن شوید که گردش هوا به خوبی انجام می‌شود.

لیست بهترین دامپزشک های تهران: کلینیک دامپزشکی در تهران

البته این لیست تمام مواردی که باید در زمان سفر با سگ رعایت کنید را شامل نمی‌شود و ممکن است بسته به شرایط حیوان خانگی شما، این شرایط متفاوت باشد. از تجربیات خودتان استفاده کنید و تلاش کنید بهترین تجربه را برای خودتان و حیوان خانگی خودتان فراهم کنید. همچنین، در صورت نیاز به جابه‌جایی حیوانات خانگی، می‌توانید از سامانه حمل و نقل حیوانات خانگی پت راید نیز برای این کار استفاده کنید.